打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 現今ONLINE GAME失敗之處[睇完回復 係一樓加左補充]

其實...我小二開始打online game...
呢家中2...
係我玩咁多隻game...我覺得...瑪奇係一隻好出色的game...
冇玩一排...最後...都係會返去...只可惜燒點燒得太快...
mabi打怪用技術...多元化的遊戲元素...玩過的都知...入邊的玩家都好友善...
係最近小見的online game...
再落去就係 岩岩出的fez....可惜比橘子搞衰左...

小弟愚見..勿插!!
回復 支持 反對

原帖由 冷之雪 於 1-7-2008 15:55 發表
魔力寶貝 才是王道

仲有大家發唔發現
e家 d online 色情化
個個女角都勁sexy

呢個都係反映緊社會(尤其青少年)對色情持開放態度,學生們可以見到大家的話題經常涉及到色情
遊戲商同動漫創作人就係睇準呢點先創作咁多暴露角色、色情劇情之類既野出黎
回復 支持 反對

絕望啊~我對這個「•網•遊•沒•落」的世界絕望啊~
網遊愈出愈爛都可以補救
玩家心態的改變就game over啦
回復 支持 反對

升LV升左咁多年...
升到麻木哂
依家對目的係升LV既GAME完全無興趣....
回復 支持 反對

我暫時來講有兩個game影響我好大,
我第一個接觸ge game係神之領域,當時大概係4年級(而家f.2),雖然畫面不及而家ge game,不過當時覺得真係好好玩,任務唔會太多,唔洗多理去邊接任
過左冇耐,由於台灣ge代理摺左,神領亦都冇玩,之後我搵到巨商,巨商雖然冇神領咁仔細(當時的畫面<<巨商---逐鹿中原>>我仲記得係第一次大改版)
巨商第一次大改版後多左好多人玩,跟住往後4年都比巨商吸引左,好玩ge原因係因為巨商搵$方法比較多,而且搵到$時,其他game得唔到果種成功感
當我玩到如日中天時,我終於見到巨商死ser時代,當時仲唔知咩事,已經係lag機,重新登入到時,發覺得唔見左把岩岩放交易ge高長劍.....(之後唔多講),原因係因為太多人同外掛
最後上年,因為一個理由要舊玩家改gamania的會員帳號(相信好多人都唔會忘記呢件事),由於時間太長真係唔記得,最後被迫離開巨商(有14m戰力,巨商當時都算勁果類)
之後(到而家)一直搵新game玩,冇一個長耐(冇太大吸引力),而家想暫時唔玩online game呢種想法
回復 支持 反對

家下D  GAME玩唔耐~
最快唔玩既GAME 跑(幾日)
(醒目,無聊,角色D聲好嘈唔好聽,第1次玩既我都可以第1)
星夢都算玩得耐(一個月)
係幾好玩,但唔買點唔夠人勁~D點數物品太勁,又雙經又4經,唔買點可以話唔夠人玩
(咩399仲勁~40LV打死60LV)
家下都係玩緊咩百變
多裝~連技方法多~需要技術~不過職業同裝要點(嚴重缺點)
我都係想玩番寵物王~仲衰執左.....(死人戲谷出個醒目跑都唔重開寵物王)
如果寵物王開左月費~戲谷搵唔少了
回復 支持 反對

大家覺唔覺得而家,d game 只係###互抄###,十隻有9隻都係抄,冇咩新鮮感
抄既隻只係同一玩法,咁出泥做咩,冇意思,名技任圖改掉,咁就叫一隻game
而家d人,唔會想點出一隻正game,浪費我地時間,金錢,玩抄既game
可能d細路話好玩,但係佢味玩過以前既game,雖然以前既game畫質差,但係我覺得好玩
例如:龍族,魔力,彩虹,穿越火線(新出)(依d係好玩既例子)
龍族:雖然小任務做,但係最覺得死亡後既時候,死亡後唔會立即復活,小外掛,其他online game就冇
魔力:技好玩,多任,戰鬥場面
彩虹:用技術來打win,用卡升裝,不過有外掛,但以前很受歡迎
穿越火線:係大陸新出的一隻槍game,佢同cs冇分別,但係好玩,好平均,血量100

因為免費既game,只係靠商城來找$,但就冇想過隻game既好玩性
而出埋曬d廢game,例如HEAT PROJECT,雖然隻game畫質好,但係d槍同血就不平均
同而家大多bug槍,低lv佑可以bug高lv槍,隻game而經廢左

回復 支持 反對

我最想見到ge,始終都係一隻無外掛ge RO
對而家ge game無太大興趣
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 死之神者 於 8-7-2008 16:15 發表
大家覺唔覺得而家,d game 只係###互抄###,十隻有9隻都係抄,冇咩新鮮感
抄既隻只係同一玩法,咁出泥做咩,冇意思,名技任圖改掉,咁就叫一隻game
而家d人,唔會想點出一隻正game,浪費我地時間,金錢,玩抄既game
可能d細路 ...

其實就唔係抄,只係個個創作人諗到既都差唔多
你話啦,一隻純MMORPG重可以加新完素
你諗到先好話佢抄

RPG真係已經冇乜發展空間
回復 支持 反對