打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [Naval Voyage] -在迢迢萬里的大海上重新演繹激烈的二次大戰

回復 支持 反對

Originally posted by 格劍大師 at 2006-10-2 11:09:
有人黎搶客仔tim-_____-"(講笑-.-我多數係休閒論壇叫人的,唔阻你地la-.-)

不過我想踩場~_~

NA設定似乎比NNF好
不過......
怪規則好多
例:
 (A)以有國籍的艦隻在戰鬥進行時使用 高爆彈/徹甲彈 進行仰角大於50度的發射
 (C)在任何艦隻的(R)位置上裝置魚雷發射管

(D.1)駛入於戰鬥海域的四邊盡頭後(艦體消失後)仍發射任何武器
(C和D1似乎可以接受,事實上USNF大部分船艦都裝唔到魚雷,不過,人地船艦鐘意點裝咪點裝LO~~~~仲咩限死人地裝咩炮呢)
 (G.1)於使用 輕巡
回復 支持 反對

下載唔到- -仲未得既-o-????????????
回復 支持 反對

Originally posted by 新之助 at 2006-10-3 20:20:
下載唔到- -仲未得既-o-????????????

再試多幾次
真係唔得去呢個玩http://nnfgz.com/nf/c1.php
回復 支持 反對

Originally posted by 膠k---影子 at 2006-10-3 20:41:

再試多幾次
真係唔得去呢個玩http://nnfgz.com/nf/c1.php

咪咁過份la你- -
回復 支持 反對

以上的setting 係為左平衡船隻所作出的調整
調整後比官方的公平得多,更加接近history
最小,二戰無時速成100-120 km/h 的船
改左setting真係公平好多~~
回復 支持 反對

今個星期日仲有活動,比起NNF 好得多~~
GM同玩家互動d ,有咩問題都可以同佢講 ^^"
回復 支持 反對

你知唔知一節等如幾多KM /h ga 唔知又扮知
節(knot)=1海浬/小時(knot)=1.853公里/小時(km/hr)
「節」:為輪船航行速度的單位,後來,也用於風及洋流的速度。

1海浬是指地球子午線(或赤道)上角度為1分(1')的弧長(arc length)。
換言之,1緯度便相等於60海里(因1度等於60分)。
由於地球是略呈橢球狀的,所以這長度會隨緯度高低而變化。
例如,在赤道上1海里約等於1843公尺;在緯度45度處約1852公尺;兩極的地方則約1862公尺。
現在國際同意採用的標準是 1 海浬相等於1852公尺(約6080英呎)。
海浬的英文是nautical mile,因為以前是用繩結估計行船速度
繩結的英文是knot,所以1節(海浬/小時)不用"nautical mile/hour"
而是用knot來代替!
你地個面d BB 行成40 40X1.852 =74.08 km/h 一隻BB可以快到咁
你估佢係快艇咩?
DD 就更加不合理,我見過一隻過63 knot 唔係過100km /h 係咩?
KGV行98節就仲變態,有咩可能一隻長2xx米,闊2x-3x米既船行到
181 km/h 呢?!!
有國DD一向唔比超過45 knot, 超速既一早比人扣$ 啦
無國FF 最快都係行到4x 何來又有55 呢?

活動方面:
2星期有一次,又有網聚,
GM同玩家關係良好
咁都唔夠?
玩個時又唔lag,我家下仲放水比d 新手升lv
你地個面有咩?!
回復 支持 反對

係歷史中除左科羅拉多級之外其他美國bb2全部都係用14"嫁wo
內華達號甚至係用得15度角21公里射程既14"添@@
咁你地有冇封哂d 16"炮呀._.?
仲有歷史中既km40防空炮好似係陸基炮而冇艦載板嫁wo,咁你地又唔封?
仲有歷史中iowa級既速度係33knt,咁你地set死左bb行得30knt咪有問題?
(雖然我唔知你地開左iowa未-.-)
仲有係二次大戰中戰列艦已經係過時,係由航空母艦作為戰鬥既主角,但聽講你地好似冇咩人開cv啵-.-前幾日仲見到你地話得1隻cl其他全部係ffdd冇哂bb添@@
仲有就係我地而家用緊既最新板NNFNEO(唔知你地轉左未呢-.-)既系統需求已經變到好高(因為畫質改善既關係),RAM都要成1GB,所以部機唔夠勁既人有d lag係唔出奇,如果真係lag既話其實係可以將隻game改做256色運作,令部機既負荷會少d咁就會冇咁lag啦~
p.s:我係澳洲dl香港既file仲慢過56k但點解我唔lag呢?
而且我地個新板有裝填按鈕,護航艦系統,長方形全地圖雷達,入港快捷鍵,teamspeak2(者係有得係玩緊個陣同其他玩家溝通),唔知貴server又有冇呢?

講真,得個講字係冇用的,睇下人流就最實際._.
唔知你地server琴日最高峰個陣有幾多人online呢?
我地就得78人on,我都知好少-.-因為hkcee搞到廿幾人潛左水冇玩....
但係暑假個陣有成百幾人on添嫁@@(當時仲要因為更新而封左新帳號註冊...)
最後都係要睇下d玩家既選擇先最實際-.-

[ Last edited by 格劍大師 on 2006-10-5 at 03:27 PM ]
回復 支持 反對

我部機2 gb ram
cpu e6300
display 7900 gs  
仲唔夠勁?
部機岩岩整既,我用之前個部玩都有突
個日明明係多人online而server 負荷唔到,所引起的lag
唔關部機的事
isp 供應都無問題..6m 專線
根本就係server 的問題
你地個面,我覺得玩家唔多夠技術,我上次用隻NDD都打到成15k攻
好多隻BB 都平射,唔避彈,唔拉人,4-5隻船防空先打得爆個4隻jj...
技術方面我諗我地的會比較好
話晒有成20個玩家都由NF1 玩到家下(有d 係server reset個時走左)
係我地依面玩會更有挑戰性~~
回復 支持 反對