打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 【本人特別推介】[重測]香港《龍Online》

6 請不要發表遊戲與遊戲之間的比較帖
- 扣分方法:扣 5 樂點 及 刪帖
(轉自www.nakuz,com)
是否先要del ...
[HK]賢先生 發表於 9-2-2010 23:07

我在跟jsn 相討一下

因為還是寫不出較好的感覺= =
回復 支持 反對

係咩......我覺得龍online比其他同類型有特色好多好多好多好多好多~_~
佢係made in china=支持祖國~_~畫 ...
mui1388ken 發表於 10-2-2010 10:03

整體的確是平均分
回復 支持 反對

感覺樓主評語太表面化, 未有深入了解遊戲特色,
圖片雖多, 都只係新手村, 同玄天龍城一帶, 欠代表性,
相信樓主多玩1,2天, 再做評論, 一定會好好多

小妹玩陸版都有1,2個月, 都想同大家分享一下

背景畫面真係相當唔錯, 真係值5星, 效果全開,
絕對有山水畫既意景
人物欠細緻, 遠遠不如"完美世界", 人物面部,
裝備, 武器質感都做得好馬虎, 只能給3-4星

控制方面, mouse + keyborad (W,S,A,D),
任務有自動導航, 可double click小地圖導航
算係好全面

職業系統近似"功夫", "赤壁", 以武器細分
外功: 刀, 劍, 長兵, 弓, 內功: 陽剛, 陰柔, 醫毒, 音律
可選修2種, 再加上戰技, 奇術(陸版未開放)
各有唔同技能樹, 變化, 組合都算多

其他任務, 幫派, 寵物, 騎寵, 沖裝, 副本, 生產, 釣魚, 問答題......
差唔多講得出都有, 左抄右抄, 大雜燴

CCB人數有限, 有興趣可以先試下陸版

http://www.loong3d.com/

sorry, 要出街, 草草收尾

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
小雲 + 5 鼓勵!期待你也寫一篇評測

查看全部評分

回復 支持 反對

D攻擊數字好唔吸引=_=但我好期待E隻GAME
mui1388ken 發表於 9-2-2010 20:16

同我一樣 囧~= =